< Ga terug naar home

Duurzame marketing

Onze ervaring met neuromarketing, gedurende de afgelopen 8 jaar, bepaalt onze visie op consumentengedrag. Het geeft ons inzicht waarom en hoe ons brein onze besluitvorming bepaalt.

De meest essentiële voorwaarde voor communicatie rondom duurzaamheid is echter het doen van realistische merkbeloftes. Maak waar wat je zegt. Duurzaam en milieuvriendelijk bezig zijn is geen trend die over een paar jaar weer voorbij is gewaaid, het is simpelweg de toekomst. (Frankwatching 2017)

We ’ praten’ met zowel retailers als hun doelgroep en achterhalen hun drijfveren. Daarop baseren we samen een gerichte communicatiestrategie met een ‘hoger doel’. Om de doelgroep te raken hanteren wij een communicatie-aanpak die gebaseerd is op neuromarketing en op de zes drijfveren van Cialdini. Vanzelfsprekend nemen we hierbij duurzaamheid en sociale meerwaarde als uitgangspunt.

 

    

Gerdien de Vries (gedragswetenschapper en universitair docent aan de TU Delft)
Een beter milieu begint niet alleen bij jezelf, maar naast een sterk overheidsbeleid kunnen individuen wel degelijk het verschil maken. “Vooral als ze collectief aan het werk gaan, bijvoorbeeld in groepsverband duurzame energie regelen. Het voordeel van een groep is dat je elkaar kunt aanspreken op die psychologische mechanismen, waardoor je niet terugvalt in een passieve houding.”

KLIMAATPSYCHOLOGIE
Slecht nieuws over het klimaat leidt zelden tot gedragsverandering. Daar kunnen we niets aan doen, zeggen wetenschappers. Ons brein is gewoon niet in staat die informatie adequaat te verwerken. Het zijn de beperkingen in ons ‘oerbrein’ die maken dat we niet rationeel reageren op klimaatverandering. (Daniel Kahneman, Elke Weber)